Madfavoritter
Kylling i Cola
4 - 8 personer
Kylling i Cola, som jeg laver det, er i den meget lette afdeling.....altså hvor jeg køber færdigvarer og sætter sammen..
1 pk. færdigstegte og løsfrosne kyllingbrystfileter
½ liter cola
5 dl tomatketchup/pure
salt og peber
Tilbehør:
pasta i en eller anden for
eller
kogte ris
grøn salat
Ja lettere kan det næsten ikke være men.....
kyllingbrystfilet placeres i et ovnfast fad.
Cola og tomat røres sammen tilsæt salt og peber.
Hældes over kyllingen.
Sættes i ovnen i ca ½ time ved 175 grader
serveres med pasta eller ris - evt. grøn salat til...
Laksestang i butterdej
4 - 8 personer personer
4 plader butterdej - frost
25 g smør
300 g røget laks (evt lakserester) der er skåret i strimler/tern
1 finthakket løg
1 knust fed hvidløg (eller to - tre stk mere...)
500 g hel spinat (frost eller frisk)
rigeligt med dild (frisk eller frysetørret)
1 æggeblomme
½ dl creme fraiche
1 æggehvide
Tilbehør: rød dressing
Det er lidt svært at beskrive fremgangsmåden, da jeg kun har fået den mundtligt, men hvis der er probl. så skriv lige i gæstebogen, så kontakter jeg dig for nærmere beskrivelse:😉
Butterdejspladerne optøs, og rulles efterflg ud så der bliver en lang stang (som hvis det var kringle)
Smør, røget laks, løg og hvidløg svitses i en gryde, og der tilsættes afdryppet spinat/frossen spinat samt dild og det hele koges let sammen.
Gryden tages af varmen og der tilsættes æggeblomme og creme fraiche og der røres forsigtigt.
Fyldet lægges på butterdejen og den foldes sammen som en kringle. Der pensles med æggehvide for at holde enderne sammen og tilsidst ovenpå.
Bages i ovnen ved 200grader i ca 20-25 min.
Serveres lun med rød dressing til. - lækker som frokostret eller forret...
Gulerodssuppe med flødeost
4 -6 personer personer
25 g smør
ca 400 gr fint revet gulerod
1 mellemstort grofthakket løg
1 liter grøntsagsbouillion (af terning)
100 g BUKO-ost, neutral
1 tsk groft salt
lidt peber
Tilbehør: flutes
Smøret gyldnes med grøntsagerne.
Der tilsættes bouillion og det koges ved svag varme.
Tilsæt osten efter 10 min og lad den smelte i suppen.
Suppen smages til med salt og peber.
Serveres med flutes
Kartoffelsuppe m/ bacon
4 - 6 personer
Ingredienser - her taget på slump...🤩
10-12 store kartofler, snittet i små tern
2 løg snittet i tern
margarine
2 porrer fint snittet
evt. lidt selleri, i små tern
evt. et par små gulerødder, i små skiver
1½ liter vand
½ bouillionterning
lidt timian
salt
peber
1/4 l fløde
1 pakke eller 2 bacon i tern
Tilbehør: flutes eller groft rugbrød
Grøntsagerne svitses i margarinen ganske let, tilsæt vand og bouilliontern. samt krydderier.
Lad det koge ca 20-25 min til alle grøntsager er møre.
Blend - (evt. med stavblender) suppen så den er jævn og uden for mange klumper.
Tilsæt fløden og lad suppen koge ganske let op - ikke bulderkoge...
Bacon svitses og afkøles.
Serveres i tallerkner med en skefuld bacontern drysset på - evt lidt persille - og med flutes eller rugbrød til.
Lasagne
6-8 personer
1 kg.oksefars
1-2 pk bacon i tern
3-4 revede gulerødder
2-3 stilke bladselleri
evt. 1-2 fint hk løg
3-4 pressede hvidløgsfed
1 ds. konc. tomatpure (140g)
salt
peber
timian
oregano
ca 1 - 1 1/4 l vand
ca ½ l mælk
maizenamel til jævning
lasagneplader
Bacontern svitses i en gryde, oksefarsen tilsættes og svitses.
Revede gulerødder, hakket bladselleri, løg, og hvidløg tilsættes og svitses med. Tomatpure tilsættes samt krydderier. Timian og oregano i rundhåndet mængde. Tilsættes vand, koger ca 15 min, tilsæt herefter mælk, koges op og jævnes let med maizena.
Fordeles i en stor bradepande lagvis med lasagneplader, drysses med oregano øverst.
Stilles i ovnen i ca 35 min v/200 grader.
Serveres med grøn salat + evt. hvidløgsbrød....eller hvad man nu har....
Velbekomme
Denne ret er familiens faste fredagsmenu, og der skal være vægtige grunde til IKKE at få lasagne om fredagen....
Nyeste kommentarer
22.09 | 07:38
Det er altid spænende med slægtsforskning https://www.elek...
17.09 | 18:24
Jeg er sønne-søn af Julius Grøn, Bjergby. Min far (Peter) var ældst...
27.02 | 10:53
Godt klaret :) --------------------------------------- http://www.kviklantop.com/
14.04 | 09:17
Hej Hanne Jeg har været ved at lede efter opskriften på blomsten/tasken, ...